MG HORSE - PONNYPROFFSEN  ANSVAR         GEMENSKAP       HÄLSA         STOLTHET       STYRKA          UTMANING       UTVECKLING

Ponnyproffsen

MG Horse Ponnyproffsen är ett koncept för barn och ungdomar som vill ha hand om en ponny som om den vore deras egna. Som ponnyproffsryttare får du både sköta om, träna och tävla MG Horse ponnyer, men du slipper att tänka på saker som försäkring, utrustning, veterinärkostnader m.m. Du får också tillgång till MG Horse faciliteter och ett personligt anpassat träningsupplägg med ridlektioner.


Ansvar att ta och växa med

Hos MG Horse får du tidigt lära dig ledarskap och att ta ansvar. Hos oss formas framtidens starka ledare. Att vara ponnyproffsryttare innebär ansvar och engagemang. Utöver att borsta och sköta om ponnyn med omsorg, ansvarar du även för att iordningställa mat, fylla upp vatten och göra rent boxen.

Gemenskap

Stallet skall vara en hälsosam atmosfär. Hos oss skall alla känna sig bekväma, visas respekt och respektera andra. Vi är en sammansvetsad grupp av vänner som stöttar varandra bort från en skol- eller arbetsplatsmiljö som många gånger kan upplevas dramatisk och stressfylld. Vårt stall är en positiv social miljö som förenar människor i alla åldrar med passion och kärlek för hästar. Här kommer du både lära dig av andra och själv dela med dig av din kunskap.

Utveckling

Att arbeta mot ett mål är en nyckelfaktor i lyckasekvationen och en färdighet du kommer ha nytta av hela livet. Det finns en hel värld runt hästarna och många olika sätt att ta del av den.

Emotionell hälsa

Att lära sig att rida väl är en komplicerad uppgift som kräver fokus. En ryttare måste använda både hjärna och kropp för att kommunicera med sin häs. På hästryggen släpper du allt annat för en stund och sinnet får en paus från andra ting och bekymmer som upptar dina tankar.

Stolthet

Ridning uppmuntrar till en hälsosam känsla av stolthet. För oss hästentusiaster finns det ingen bättre känsla än att bemästra en utmanande färdighet från hästryggen. Det kan vara allt ifrån att få ponnyn att stanna på kommando till att sätta en perfekt hopprunda på svår nivå. Att överhuvudtaget lyckas kommunicera med ett djur på  flera hundra kilo är en stor förtroendeboost för ryttare på alla nivåer.

Styrka

Ridning kräver atletisk förmåga. Att man som ryttare "bara sitter där" är det ingen som inbillar sig längre. Ridning är en helkroppsworkout som gör dig stark och uthållig.

 

Två olika nivåer

Det finns två olika ponnyproffs-nivåer med varierande omfattning. Vilket som passar dig beror på hur mycket du har ridit hittills och hur mycket du vill satsa. Alla ponnyproffsryttare har sina egna scheman och träningsplaner med individuella målsättningar.

Dela på Facebook

NIVÅ 4 - TRÄNA

Passar dig som har en del erfarenhet som ryttare. Utöver din ridlektion som är en gång i veckan har du en eller svå självständiga ridningar i veckan. Väljer man två dagar rider man ut vid andra tillfället. Har man tre dagar blir det en träning för Michaela Görloff, en uteritt + en egenridning i ridshu/paddock.

NIVÅ 5 - TÄVLA

Passar dig som har god ryttarvana och är beredd att satsa mycket tid. Vill du rida på denna nivån ser vi gärna att du har ett intresse av att tävla ponnyn. Du har din ponny fem dagar i veckan och en av dessa dagar tränar du för Michaela Görloff.