MG HORSE - PONNYKLUBBEN

Här får du lära dig det allra mest grundläggande- skritt och trav och de olika ridvägarna.
Galoppera och hoppa när man lärt sig de första stegen.

Vi lär oss att borsta och ta hand om hästen och alla uppgifter runtomkring.
Här får man prova att mocka, fixa hästens mat och vatten m.m 
Som att ha sin egen häst utan att äga den.

Ponnyklubben

Vi erbjuder ridutbildning och aktiviteter för barn och ungdomar i en härlig och fin miljö med stor chans till utveckling utifrån vad man har för mål i framtiden.

MG Horse Ponnyklubb ska vara rolig, lärorik och en fin stund ihop med sin fyrbenta vän tillsammans med likasinnade ryttare. Ridundervisningen ges av engagerad och pedagogisk undervisare genom uppmuntran och positiv attityd.

Undervisningsinnehållet anpassas efter dina förutsättningar och är utmanande på ett sätt som främjar både din utveckling och självförtroende

Utöver detta erbjuds du stor tillgång till stallet, ponnyerna och medlemskap i vår medlemsklubb, där du får ta del av diverse förmåner. Hos oss finner du en trygg och välkomnande miljö med stor sammanhållning, på en modern och aktiv ridanläggning med många kringaktiviteter.  

Villkor ponnyklubb HT 2023 VT 2024.pdf
 

Tre olika nivåer

Nivå 1  - 30 Minuter 

Du är nybörjare med ledare. Rider i skritt och trav. Du lär dig start och broms, svänga och styra och ridvägar. Övar på balansträning och vi gör det lekfullt med mycket med bommar och koner. 

Var 4 gång är det uteritt så länge vädret tillåter. exempel på vad vi gör istället är gymkhana eller longering/sitsträning.

Hos oss får ni också lära er att ta hand om hästen och dess sysslor. Tid i stallet ca. 1,5 h

Ni är ca 6 ryttare i gruppen 235 kr/gång
Nivå 2  - 40 Minuter

Fortsättning på nivå 1 men du rider själv i skritt och trav. Börjar träna på galopp med tränare och vid longering. Vi utvecklar bomararbetet samt travhoppar och gör enklare “hoppövningar.

Var 4 gång är det uteritt så länge vädret tillåter. exempel på vad vi gör istället är gymkhana eller longering/sitsträning.

Hos oss får ni också lära er att ta hand om hästen och dess sysslor. Tid i stallet ca. 1,5 h

Ni är ca 6 ryttare i gruppen 250 kr/gång
Nivå 3  - 45 Minuter 

Du rider själv i alla gångarter, får lära dig mer om ridvägar och enklare skolor så som framdelsvändningar och skänkelvikning. Vi hoppar enklare banor med olika hindertyper samt rider ut var 4 lektion.  


Hos oss får du sköta om hästen samt ordna i stallet med sysslor. Tid i stallet ca. 2 h

MINIGÄNGET  ca 4-6 ryttare i gruppen 400 kr/gång


 

 

Information till ryttare i Ponnyklubben våren 2023

Ponnyklubb period 2 HT 2023 MG Horse schema.pdf
Välkomstbrev MG Horse Ponnyklubb .pdf